mikroskopowy Rozmaz krwi wyniki

rest

Temat: powiększony węzeł podżuchwowy u 5 latka
powiększony węzeł podżuchwowy u 5 latka Chciałam się dopytać czy coś z tym robić? Byliśmy u lekarza,zrobiliśmy wyniki z krwi,są identyczne jak rok temu tylko OB BYŁO 7 TERAZ 20. Lekko ... tendencję do powiększania się węzłów podżuchwowych. Ogólnie,jest żywy,wesoły ma apetyt,chodzi do przedszkola,nie ma goraczki. Jeśli mogę to podam wyniki z wczoraj: WBC-8,7 LYMPH-2,3 LYM%-26,9 MID-0,9 MID%-10,1 GRAN-5,5 GRAN%-63 RBC-5,16 HGB-13,9 HCT%-40,8 MCV-79 MCH-26,9 MCHC-34.1 RDW%-13,7 PLT-357 MPV10,4 Rozmaz mikroskopowy: neutrofile pałeczkowate-2% neutrofile segmentowane-62 granulocyty kwasochłonne-5 monocyty-3 limfocyty-28 OB-20 Czy tego węzła można czyś nacierać-rozgrzewać,czy obserwować,czy niestety antybiotyk? Z góry dziękuję za odpowiedż....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,101914882,101914882,powiekszony_wezel_podzuchwowy_u_5_latka.html



Temat: wyniki 5mc corki,prosze bardzo o ocene pania dokto
wyniki 5mc corki,prosze bardzo o ocene pania dokto MORFOLOGIA KRWI rbc3.93 nor3,9-5.3 hct0.32nor0.35-0.45 mcv82.4nor76-90 rdw-cv12.8nor11.5-15 hgb7.0nor6.9-9.3 mch1.8nor1.55-1.98 mchc21.60nor19.96-22.19 plt463nor140-440 mpv8.7nor7-13 pdw9.9nor11.5-14.5 wbc9.0nor4.5-13.5 ROZMAZ MIKROSKOPOWY podzielone 28%nor30-50 kwasochlonne 2%nor1-4 limfocyty 62%nor 45-65 monocyty 8%nor 1-7 BADANIE OGOLNE MOCZU ciezar wlasciwy-1.020 ph-7.5 leukocyty-negat azotyny-negat bialko-negat cukier-norma ketony-negat urobilinogen-norma bilirubina-negat erytrocyty-negat OSAD MOCZU W.P.W osad -w normie bardzo prosze o ocene wynikow corki gdyz moja lekarka jest na l4 bedzie dopiero za 2 tyg,mianowicie chcialabym wiedziec czy jest cos niepokojacego w wynikach co trzebaby bylo szybko zdiagnozowac?????czy wszystko jest ok?? bardzo dziekuje;)pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,106324691,106324691,wyniki_5mc_corki_prosze_bardzo_o_ocene_pania_dokto.html


Temat: morfologia-wyniki
morfologia-wyniki Witam, czy wyniki mojej 16 miesiecznej corki sa dobre? dodam, ze dziecko nie jest chore i nie chorowalo w ostatnim czasie, zabkuje(wychodza cztery kly) leukocyty-9,5 erytrocyty-4,12 hemoglobina-11,6 hematokryt-34,3 MCV-83,3 MCH-28,1 MCHC-33,8 RDW-13,4 płytki krwi-192 PCT-0,16% PDW-17,1fl MPV-8,5fl -NEU%-22,2% -LYMPH%-70,0% -MON%-4,9% -EOS%-2,2% -BASO%-0,7% mikroskopowa ocena rozmazu krwi - podzielone-10,0% - limfocyty-82,0% - monocyty-5,0% - kwasochlonne-1,0% - zasadochlonne-1,0% - atypowe limfocyty-1,0% - w rozmazie obecne skupiska plytek bardzo prosze o odpowiedz
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96843021,96843021,morfologia_wyniki.html


Temat: proszę o interpretację wyników morfologi!
proszę o interpretację wyników morfologi! Moj syn ma 3 lata i co te wyniki mogą oznaczać? Morfologia krwi obwodowej: WBC 9,80 NEU% 27,80 LYM% 56,10 MONO% 9,90 EOS% 5,50 (NORMA 1,00-5,00) BASO% 0,90 RBC 4,41 HGB 12,6 HCT 35,6 MCV 80,7 MCH 28,6 MCHC 35,4 RDW-CV 13,0 PDW 9,8 PLT 383 MPV 9,1 P-LCR 18,4 PCT 0,3 mikroskopowy rozmaz krwi: neutrofile pałeczkowate...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97629486,97629486,prosze_o_interpretacje_wynikow_morfologi_.html


Temat: niski poziom płytek krwi i zła krzepliwość
tojajoanka napisała: > Panie doktorze proszę o interpretację wyników badań synka. Michał > 7lat miał mieć jutro usuwany trzeci migdał i przycinane boczne ale > ma złe wyniki badań. dostał skierowanie ... HCT 44,6 MCV 82 MCHC 32,3 MCH 26,4 RDW 13,3 Płytki krwi 159 PDW 7,3 MPV 8,5 ROZMAZ MIKROSKOPOWY neutrofile 44% limfocyty 54% monocyty 3% OB po godzinie 9 mm rozmaz...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,72987061,72987061,niski_poziom_plytek_krwi_i_zla_krzepliwosc.html


Temat: Proszę o interpretacje wynikow badan krwi dziecka
Proszę o interpretacje wynikow badan krwi dziecka Witam! Proszę o interpretacje wyników badan dziecka 3 latka. HCT- 35,4 RBC- 4,39 HGB-11,9 WBC-10.1 MCV-80,6 MCHC-33,6 MCH-27,1 RDW-CV- 13.1 PLT-389 PDW-8.8 MPV-7.7 P-LCR- 8.7 ROZMAZ MIKROSKOPOWY METODA MGG PALECZKOWATE 2% NEUTROFILE 40% EOZYNOFILE 2% LIMFOCYTY 46% MONOCYTY 10% DODAM, ZE DZIECKO JEST W TRAKCIE MALEJ INFEKCJI(MA ZAJĘTE ZATOKI-KATAR SPLYWAJACY PO SCIANCE GARDLA)DOSTAJE EURESPAL I...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,81477152,81477152,Prosze_o_interpretacje_wynikow_badan_krwi_dziecka.html


Temat: prosze o interpretacje wynikow i rade
Dziekuje za szybka reakcje. Podaje wynik morfologii, ale genaralnie reszta miesci sie (w podanych w nawiasach) w normach Morfologia krwi (Sysmex): WBC krwinki biale w tys. 7,8 w 1ul (4-10) Limfocyty ... 25,3pg (27-33) MCHC 33,5 g/dl (32-36) RDW-CV 12,1% (11-16) PLT-plytki w tys. 384 w 1ul (140-400) MPV 9,1 fl (9-13) Rozmaz mikroskopowy: Paleczki 0% (0-3) Neutrofile (segmenty) 23% (40-70) Eozynafile (kwasochlonne)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,90545945,90545945,prosze_o_interpretacje_wynikow_i_rade.html


Temat: interpretacja wyników-proszę
interpretacja wyników-proszę Dzień Dobry Bardzo proszę o interpretację wyników krwi mojej 4 letniej córeczki. Badanie robiłam kontrolnie,dziecko wesołe i zdrowe. WBC-6,6 RBC-4,85 HGB-13 HCT-38 MCV-78,4 MCH-26,8 MCHC-34,2 RDV-CV-12,4 PLT-239 MPV-10,1 Rozmaz mikroskopowy: Pałeczki-0 Neutrofile-26 Eozynofile-1 Limfocyty-62 Monocyty-10 Bazofile-1 Z góry dziękuję
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,91121428,91121428,interpretacja_wynikow_prosze.html


Temat: rozmaz krwii - prośba o interpretację
rozmaz krwii - prośba o interpretację Bardzo proszę o interpretację wyników krwi mojej 4,5 miesięcznej córeczki: Leukocyty - 9,8 K/ul Erytrocyty - 4,31 M/ul hemoglobina - 12,4 g/dl hematokryt - 36,3% MCV 84 fl MCH 28,7pg MCHC 34,1 g/dl RDW 11,8% płytki krwi 490 K/ul PCT 0,36% PDW 15,8fl MPv 7,4 fl NEU 12,3% LYMPH 77,3% MON 5,7% EOS 3,6% BASO 1,1% Mikroskopowa ocena rozmazu krwi: podzielone 6% limfocyty 86% monocyty 5% kwosochłonne 2% atypowe limfocyty 1% Podobno w rozmazie jest coś nie tak jak powinno, ponadto miała robiona żelazo i jest ok ... kropelki 5 razy w tygodniu (do tej pory 1 kropla codziennie) oraz wykonanie badania moczu -wapń i kreatynina. Bardzo proszę o pomoc i interpretacje powyższych wyników Z góry dziękuję i serdecznie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98254198,98254198,rozmaz_krwii_prosba_o_interpretacje.html


Temat: Morfologia i rozmaz- wyniki
Morfologia i rozmaz- wyniki Witam, Synek ma 3,5 roku, byłabym wdzięczna za rzut okiem na wyniki: WBC- 6,6K/ul (6-17,5) NEU- 36,7% (25-60) LYM- 51,8% (35-80) MONO- 7,4% (0-11) EOS- 3,8% (1-5) ... fl (9-17) PLT 270 K/ul (150-400) MPV- 9,2 fl (9-13) P-LCR 18,6% (13-43) PCT- 0,2 % (0,2-0,4) Mikroskopowy rozmaz krwi: neutrofile segmentowate- 42% (40-70) granulocyty kwasochłonne- 6% (1-5) granulocyty zasadochłonne- 1%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98332932,98332932,Morfologia_i_rozmaz_wyniki.html


Temat: do pani doktor
to sa ostatnie wyniki pani doktor tydz temu robioneHEMATOLOGIA: OB 3mm/h (1-10) MORFOLOGIA KRWI: RBC 4.83(3.9-5.3) HCT 0.39(0.35-0.45) MCV80,1(76-90) RDW-CY 14.1(11.5-15) HGB 8.6(6.9-9.3) MCH 1.8(1.55-1.98) MCHC 22.20(19.96-22.19) PLT 335(140-440) MPV 10.3(7-13) PDW 11.5(11.5-14.5) WBC 5.2 (4.5-13.5) LYMPH 3.1 LYMPH%58.7(30-42) MID 0.5 MID%11.4(3-15) GRAN 1.6 GRAN%29.9(40-60) ROZMAZ MIKROSKOPOWY: PODZIELONE:24(40-60) KWASOCHLONNE:2(1-4) LIMFOCYTY:73(35-55) MONOCYTY:1(1-7)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98553427,98553427,do_pani_doktor.html


Temat: guzek w dole jarzmowym,podwyższone monocyty i limf
... Bardzo proszę o interpretację wyników :( Pozdrawiam MD
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,100354496,100354496,guzek_w_dole_jarzmowym_podwyzszone_monocyty_i_limf.html


Temat: rozmaz krwi
rozmaz krwi Witam proszę o interpretację wyników morfologii i rozmazu krwi. Mój synek ma rok, jest zdrowy, ma apetyt, ładnie przybiera. Badanie robiłam profilaktycznie. WBC 7,6 RBC 4,57 HGB 12,1 HCT ... MPV 9,3 P-LCR 20,2 MCHC 35 Rozmaz mikroskopowy: podzielone 10% kwasochłonne 2% limfocyty 82% monocyty 6% Bardzo zmartwiły mnie wyniki rozmazu. Co one mogą oznaczać? pozdrawiam i z góry dziękuje za...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,89986952,89986952,rozmaz_krwi.html


Temat: Anemia u 10-miesięcznego dziecka + wyniki krwii
Anemia u 10-miesięcznego dziecka + wyniki krwii Witam Dzisiaj oebrałam wyniki krwi, prosze powiedzieć czy te wyniki są bardzo złe i anemia jest mocna, co robić dalej (mamm ferum lek), jaka ... 4,1 Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,4 Neutrofilie 43,5 Neutrofilie 4,7 RDW 15,8 pdw 13,2 MPV 7,9 P-LCR 0,273 Płytki krwi 344 Rozmaz mikroskopowy Pałeczkowate 1 Segmentowate 37 Kwasochlonne 12 Limfocyty 50...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,95000674,95000674,Anemia_u_10_miesiecznego_dziecka_wyniki_krwii.html


Temat: Morfologia- wyniki
Morfologia- wyniki Proszę o interpretacje wyników morfologii synka- 2 latka. Zasadniczo wszystko miesci się w normach (ale nie wiem czy mam podane normy dla dorosłych czy dla dzieci), poza kilkoma rzeczami, ... P-LCR- 24,4% (13-43) PCT 0,2% (0,2-0,4) Mikroskopowy rozmaz krwi: Neutrofile paleczkowate 3% (1-5) Neutrofile segmentowate 21% (40-70) Granulocyty kwasochlonne 3% (1-5) Limfocyty 67% (20-45) Monocyty 6% (3-8) Dziekuję i pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,77955081,77955081,Morfologia_wyniki.html


Temat: 9,5 m-ca gorączka 39-jak długo? szpital?
Rtg nie było robione, w usg wszystko prawidłowe. Wyniki następujące: OB:50/100 CRP:126,3 ; 148,8 ; 29,0 HCT: 33,8 RBC: 4,25 HGB: 11,3 WBC: 19,14 MCV: 79,5 MCHC: 33,4 MCH: 26,6 RDV-CV:: 12,7 PLT: 342 PDW: 11,3 MPV: 10,3 P-LCR: 26,4 PCT 0,35 Rozmaz mikroskopowy: pałeczkowate 11%, segmentowane 60%, limfocyty 25%,monocyty 4%, uwagi: nieznaczna anizocytoza trombocytów. Są jeszcze wyniki biochemii i elektroforezy - jeżeli potrzeba to przepiszę. Mocz- bad. ogólne - wszystko nieobecne, tylko bakterie dość liczne w polu widz. i śluz. Posiew moczu jałowy. Posiew krwi tlenowy: szczep w war.beztl.Micrococcus sp. Wymaz ze...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,79655419,79655419,9_5_m_ca_goraczka_39_jak_dlugo_szpital_.html


Temat: 2,5 lat - wyniki badań - pomóżcie zinterpretować
2,5 lat - wyniki badań - pomóżcie zinterpretować Krew Mikroskopowy rozmaz krwi Neutrofile segmentowane 26% Granulocyty kwasochłonne 2% Granulocyty zasadochłonne 2% Monocyty 9% Limfocyty 61%Krew obwodowa Leukocyty 8,0 tys/ul Erytrocyty 4,98 mln/ul Hemoglobina 14,0 g/dl Hematokryt 39,8 % MCV 79,9 fl MCH 28,1 pg MCHC 35,1 g/dl RDW 13 % płytki krwi 288 tys/ul MPV 8,1 fl NEU 2,30 tys/ul (28,8) LYMPH ... mocz ciężar właściwy 1,020 pH 6,00 Urobilinogen 0,2 EU/dl Erytrocyty 0-3 pw śluz - poj. pasma reszta - nie wykryto Bardzo proszę o pomoc - bo w krwi mieliśmy zaznaczonych kilka...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,84151251,84151251,2_5_lat_wyniki_badan_pomozcie_zinterpretowac.html


Temat: za dużo płytek krwi i ogólnie dziwna morfologia...
za dużo płytek krwi i ogólnie dziwna morfologia... Panie Doktorze proszę o pomoc. Synek 18 miesięcy miał zlecone badania m.in. morfologię krwi, ze względu na nawracające biegunki i ogólnie problemy "brzuszkowe". Dzisiaj odebrałam wyniki, niestety w morfologii dużo parametrów jest poza podanymi normami. Spotkanie z lekarzem mamy dopiero w piątek. Proszę o ocenę tych wyników... Leukocyty 12,21 Erytrocyty 4,97 Hemoglobina 13,9 Hematokryt ... 0,36) Neutrofile* 19,8% (35 - 55) Limfocyty* 69,5% (40-60) Monocyty* 7,8% (2-7) Eozynofile 2,3% Bazofile 0,6% Neutrofile 2,43 Limfocyty* 8,48tys/ul (1,5 - 8) Monocyty 0,95 tys/ul Eozynofile 0,28 Bazofile 0,07 rozmaz mikroskopowy Granulocyty segmentowane* 23% (35-55) Granulocyty kwwasochłonne 1% Limfocyty* 70% (40-60) Monocyty 4% Komórki limfoidalne 2% Problem z wysokim poziomem płytek krwi był już wcześniej, w badaniu wykonanym w sierpniu ubiegłego...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,75257744,75257744,za_duzo_plytek_krwi_i_ogolnie_dziwna_morfologia_.html


Temat: Kto się zna na wynikach krwi?
Kto się zna na wynikach krwi? Piotruś 2 tygodnie temu podłapał jakąś infekcję. Lekarka okresliła ze ropny katar aż stoi mu na gardle.Tydzień dostawał wapno i wit C. i jako alergik ... 11.7 Rozmaz z dużą przewagą neutrocytów CRP 92.7 Pediatra zdecydowała o podaniu augmentinu. Po 4 dniach podawania antybiotyku mieliśmy powtórnie zrobić badania krwi żeby sprawdzić czy crp spada. Oto wyniki. Leukocyty 7.03 (norma 4.5-13) rbc 4.88 HEMOG 12.3 PLT 524 (NORMA DO 440 ALE krew pobierana z palca) Rozmaz mikroskopowy. neutrocyty 18% eozynocyty 6% basocyty 2% limfocyty 73% monocyty 1% CRP 11.52...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,43618,104333295,104333295,Kto_sie_zna_na_wynikach_krwi_.html


Temat: brak wód płodowych
wyniki - proszę o interpret. Moja siostra dostała dzisiaj wyniki badań krwi i wymazu. Dostała je od pielęgniarki, lekarz pewnie ustosunkuje się dopiero wieczorem, więc może któraś z Was mi podpowie, czy to jest ok (podaję wyniki nie mieszczące się w normie): Krew: HCT - 28 RBC - 3,3 Neutrocyty - 11ul, 86% LYMPH- 11% Rozmaz mikroskopowy: - podzielony 90% - limfocyty...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15302,90790221,90790221,brak_wod_plodowych.html


Temat: Mam być spokojna-moja historia
babesia Dziś otrzymałam wyniki badań z Pomorskiej Akademii Medycznej w Szczecinie na babesię. "w badaniu mikroskopowym rozmazu barwionego krwi pacjentki stwierdzono formy rozwojowe Babesia sp. Parazytemię ocenia się na 15 %"...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,59940115,59940115,Mam_byc_spokojna_moja_historia.html


Temat: Rozmaz krwi, dobry czy nie?
... 36 RDW 13,5 PLT 186 MVP 9,7 PCT 1,8 PDW 16,1 mikroskopowy rozmaz krwi neutrofile segmentowane 60% granulocyty kwasochłonne 2% limfocyty 38% kochani czy takie wyniki to juz na pewno jakaś...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,73772493,73772493,Rozmaz_krwi_dobry_czy_nie_.html


Temat: krew z nosa a podwyzszone limfocyty????
krew z nosa a podwyzszone limfocyty???? prosze o pomoc moj syn nie az taki maly bo ma 7lat ale pisze bo szukam informacji juz wszedzie otoz od jakiegosczasu puszcza mu sie krew z nosa,i po badaniu morfologi plus rozmaz wynik nastepujacy: RBC 4.60 (3.9-5.3) HCT 0.38 (0.35-0.45) MCV 82.2 (76-90) RDW-CV 14.0 (11.5-15) HGB 8.2 (6.9-9.3) MCH 1.8 (1.55-1.98) MCHC 21.70 (19.96-22.19) PLT 364 (140-440) MPV 10.2 (7-13) PDW 11.7 (11.5-14.5) WBC 5.4 (4.5-13.5) ROZMAZ MIKROSKOPOWY: PALECZKOWATE 2% (3-5) PODZIELONE 26% (40-60) LIMFOCYTY 72% (35-55) MARTWI MNIE WLASNIE TEN ROZMAZ KRWI BO JAKIS NIEMIAROWY WEDUG TYCH NORM I TA LICZBA LIMFOCYTOW?????;(CZY KTOS SIE ZNA LUB MIAL PODOBNIE MARTWIE SIE BO KREW Z NOSA A PODWYZSZONE LIMFOCYTY TO TEZ OBJAWY BIALACZKI POMOZCIE
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,98093011,98093011,krew_z_nosa_a_podwyzszone_limfocyty_.html


Temat: krew z nosa a podwyzszone limfocyty????
to wczorajsze wyniki KOAGULOGIA czas krzepniecia 5minut(6-14) PT: czas protrombinowy 12.9s.(12-16) INR-1.07 wskaznik protrombinowy91.7%(70-120) HEMATOLOGIA: OB 3mm/h (1-10) MORFOLOGIA KRWI: RBC 4.83(3.9-5.3) HCT 0.39(0.35-0.45) MCV80,1(76-90) RDW-CY 14.1(11.5-15) HGB 8.6(6.9-9.3) MCH 1.8(1.55-1.98) MCHC 22.20(19.96-22.19) PLT 335(140-440) MPV 10.3(7-13) PDW 11.5(11.5-14.5) WBC 5.2 (4.5-13.5) LYMPH 3.1 LYMPH%58.7(30-42) MID 0.5 MID%11.4(3-15) GRAN 1.6 GRAN%29.9(40-60) ROZMAZ MIKROSKOPOWY: PODZIELONE:24(40-60) KWASOCHLONNE:2(1-4) LIMFOCYTY:73(35-55) MONOCYTY:1(1-7)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,98093011,98093011,krew_z_nosa_a_podwyzszone_limfocyty_.html


Temat: leukocytoza i inne :((((((((((((((
NORMA 35-65 KOMÓRKI POŚREDNIE %(EOS.,BAS.,MONO)EOS 2%,MONO1% NORMA EOS1-5, BAS 0-1, MONO 3-8 NEUTROCYTY % SEGM 65% NORMA SEGM. DZIECI 35-60 Przeraża mnie ten wynik OB, na szczęście krwinki białe spadły. Co...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,50876642,50876642,leukocytoza_i_inne_.html


Temat: krew z nosa?
to sa wyniki mojego syna skierowal mnie lekarz po tym jak zglaszalam ta krew z noskaRBC 4.60 (3.9-5.3) HCT 0.38 (0.35-0.45) MCV 82.2 (76-90) RDW-CV 14.0 (11.5-15) HGB 8.2 (6.9-9.3) MCH 1.8 (1.55-1.98) MCHC 21.70 (19.96-22.19) PLT 364 (140-440) MPV 10.2 (7-13) PDW 11.7 (11.5-14.5) WBC 5.4 (4.5-13.5) ROZMAZ MIKROSKOPOWY: PALECZKOWATE 2% (3-5) PODZIELONE 26% (40-60) LIMFOCYTY 72% (35-55) MARTWI MNIE WLASNIE TEN ROZMAZ KRWI BO JAKIS NIEMIAROWY WEDUG TYCH NORM I TA LICZBA LIMFOCYTOW????? CZY KTOS SIE ZNA LUB MIAL PODOBNIE MARTWIE SIE BO KREW Z NOSA A PODWYZSZONE LIMFOCYTY TO TEZ...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,97639807,97639807,krew_z_nosa_.html


Temat: czy ktos umie ocenic ten wynik????
czy ktos umie ocenic ten wynik???? witam moj syn 7letni zostal skierowany na badania krwi z rozmazem gdyz zglaszalam iz od kilku dni puszcza mu sie krew z osa no i dzis odebralam wynik morfologia jest ok i niebede juz tu pisac ale martwi mnie ten rozmaz?? ROZMAZ MIKROSKOPOWY; pałeczkowate2% norma:3-5 podzielone26% norma:40-60 limfocyty72% norma:35-55 czy ktos sie zna?prosze o odpowiedz
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,97922371,97922371,czy_ktos_umie_ocenic_ten_wynik_.html


Temat: za mało żelaza ;(( a jak to interpretowac ?
za mało żelaza ;(( a jak to interpretowac ? wyniki krwi w szpitalu wyszły kiepskie, na pocz 2 mc dostalismy skierowanie na morfologię : erytrocyty 2,95 norma (3,04-5-26) hematokryt% 27,1 ( 28,00-44,00) mikroskopowy rozmaz krwi granulocyty obojętnochłonne% 19 (27-51) limfocyty% 68 (38-60) monocyty% 9 (3-8) Dawałam jej ferrum lek 1-1,3 ml, wit c, kwas foliowy, wit b. i po miesiacu brania mamy erytrocyty 3,53 norma (3,04-5-26)- czyli ok hematokryt% 31,2 ( 28,00-44,00) - czyli ok mikroskopowy rozmaz krwi granulocyty obojętnochłonne% 14 (27-51) jakby jeszcze spadły- co to znaczy ??? limfocyty% 76 (38-60)-poszły w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,572,85342201,85342201,za_malo_zelaza_a_jak_to_interpretowac_.html


Temat: proszę i interpretacje wyników badań!
proszę i interpretacje wyników badań! napiszę tylko te pozycje które nie są w normie,mała ma 6 miesięcy krwinki czerwone 4,84 (3.10-4.50) płytki 430 (130-400) %limfocytów 67,3 % (19-48) !!!!!! % granulocyty 24,5%(40-82)!!!!!! A teraz rozmaz krwi-mikroskopowo tu nie ma norm granulocyty obojętnochłonne 23% granulocyty kwasochłonne 4% limfocyty 65% monocyty 8% zaznaczona mikrocytoza Mała miała słabą krew i brała żelazo.Lekarz twierdzi,że wyniki ok,ale...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,572,41911183,41911183,prosze_i_interpretacje_wynikow_badan_.html


Temat: Prosze o interpretacje i rade.
Prosze o interpretacje i rade. Dzien dobry, bardzo prosze Pania o interpretacje wynikow krwi mojej 4,5 miesiecznej coreczki: WBC 9,0 ul(mikrolitr) limfocyty 68,8% mxd.(pozostale) 13,2% neutrofile 18,0% RBC 4,43 ul(mikrolitr) HCB 12,7g/dl HCT 36,8% MCV 83,2 fl MCH 28,6 pg MCHC 34,4 g/dl RDW-CV 11,8% PL 386,0 w 1 mikrolitrze mpv 7,8 fl Rozmaz mikroskopowy: paleczki 0% neutrofile 18% eozynofile 5% limfocyty...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,71473553,71473553,Prosze_o_interpretacje_i_rade_.html


Temat: do Pani Doktor - prośba o interpretację wyników
do Pani Doktor - prośba o interpretację wyników Dzień Dobry Pani Doktor! W związku z tym, że nasza pani pediatra będzie dopiero za 3 tygodnie będę wdzięczna za interpretację wyników badania krwi robionego u mojej 3-miesięcznej córeczki: Leukocyty - 16,3 tys/ul Neutrofile - 7,3 tys/ul 44,6 % Limfocyty - 7,4 tys/ul 45,4% Monocyty - 1,3 tys/ul 7,9 % Eozynocyty - 0,3 tys/ul ... - 28,4 pg Śr. stężenie HB w krwinkach - 33,8 g/dl Wsk. anizocytozy erytrocytów - 12,8 % Płytki krwi - 592 tys/ul Ocena mikroskopowa rozmazu: Granulocyty podzielone - 42% Eozynofile - ... 2,40 ul/ml Patrząc na podane obok wyników normy (nie wiem tylko czy są one właściwe dla niemowlęcia) widzę, że powyżej normy są płytki krwi, ALT, AST białko CRP (?) a poniżej ... NAN Active 1 (ok 750 ml dziennie), co 3 dni dostaje witaD. Pani Doktor, czy wyniki badania krwi, a zwłaszcza te podane jako odbiegające od normy są właściwe, czy jednak jest...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97743415,97743415,do_Pani_Doktor_prosba_o_interpretacje_wynikow.html


Powered by wordpress | Theme: simpletex | © rest