mięso na kebab baranina

rest

Temat: Wasze odczucia,doznania w tej chwili... TO co czujecie będąc na Garso teraz.
jesli sie moge wtracic, to najlepszy kebab w Warszawie jest na Saskiej Kepie, bezapelacyjnie, na rogu ul. Francuskiej i Zwycięzców :D Jesli mowa o al. Solidarnosci i budzie z kebabem, to fakt nie jest zly, ale jw podano, jest naj naj lepszy w stolicy i unikajcie budy przy rondzie Waszyngtona, to mielone mieso i nic wspolnego z baranina nie ma ...
Źródło: garsoniera.com.pl/forum/index.php?showtopic=31538



Temat: Kebaby
takie male sprostowanie... kilka osob oburzylo sie "kotlem mielonym" pragne poinformowac ze mieliscie okazje jesc PRAWDZIWEGO kebap-a to co w polsce jest w wiekoszosci sprzedawane (czyli mieso drobiowe...) nie ma NIC wspolnego z kebap-em, ktory wlasnie powinnien byc z miesa mielonego (chyba baraniny konkretnie) to co wszyscy uwazaja za "kebaba" to tzw doner kebab, z ktorych kazdy turek sie smieje ;) polecam zajsc w gdansku do Aleppo (pomiedzy manchatanem a pg na gruwaldzkiej) to lokal prowadzony przez turka, ktory wszystko Wam wyjasni :) ma tam i "kebaba" i kebapa ;) w gdyni najlepszy...
Źródło: forum.purepc.pl/index.php?showtopic=190736


Temat: KRAKÓW - Archiwum spotkań cyklicznych 2008
kapuchę, sałatę i troszkę mięsa, oczywiście nie baranina. U nas idą na ilość, aby tylko klient napchał się. Jakością żarcia to biją przy rondzie Grzegórzeckim, chyba Max to się nazywa. Cokolwiek by się nie kupiło czy w wersji normalnej czy jakiejś maxxx to jest to sucha bułka praktycznie bez zawartości. Blehhh! Ostatni kebab jaki mi smakował był kupiony w KebabHouse http://www.kebabhouse.pl Faktycznie była tam baranina i praktycznie samo mięso z małym dodatkiem sałaty, zalane sosikiem. Szkoda że w Krakowie nie mają lokalu.
Źródło: froum.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=48953


Temat: Pizza, kebab, gastronomia.
Jestem z Poznania a w Świdniku mieszkam od roku sporo jadłem Kebabów i pracowałem u Turka w Kebabie w Dortmundzie co mógłbym im doradzić to żeby zrobili coś jak najszybciej z Kebabem drobiowym jest mdły mało aromatyczny tak jak ktoś wcześniej wspomniał mało przypraw, mają złą kompozycję przyprawową to nie jest smak Kebaba , jeśli chodzi o Baraninę to Szacunek w 100% ... i nie dopuszczalne jest ,że brakuję im w sobotę o 20 mięsa Barana czy też kurczaka konkurencja nie spi a wiem,że niebawem otwiera się kebap na ul.Wojska Polskiego tam mięsa nie...
Źródło: forum.swidnik.net/viewtopic.php?t=86


Temat: Gdzie dobry gyros/kebab?
nowy kebab na mleczarni w cieście 8 zł 7,50 w bułeczce w cieście mały w H** nie ostry i jakies mięso inne nie wiem czy to baranina? ogółem moja noga tam nie postanie chyba że po zapiekanke z piekarnika . Jakieś inne mięso? Jeśli baranina to chyba dobrze. Nie wiem czy w ogóle zdajesz sobie sprawę, że oryginalny kebab jest z mięsem baranim. Niestety wszyscy przyzwyczaili nas do tego, żeby proponować nam w swoich jadłospisach kebab z kurczakiem. Ale tak właściwie, to nie powinno się nazywać kebabem. 8 zł to kosztuje w Lublinie prawdziwy kebab na baranim mięsie, a w Lubartowie zdzierają kasę zarabiając na tym 2 razy tyle, bo mięso kurczaka jest tańsze. Tak więc, jeśli to jest rzeczywiście baranina, to dzięki Bogu nareszcie ktoś robi w tym mieście oryginalne kebaby. Chętnie się wybiorę, wydam te 8 zł wiedząc za co płacę i spróbuję. Oby smakowało
Źródło: lubartow24.pl/forum/viewtopic.php?t=227


Temat: Gdzie dobry gyros/kebab?
Moim zdaniem w Lubartowie nie ma prawdziwego kebaba. Z baranina i chili w prawdziwej bułce kebab.. A do tych przyzwoitych w miare zaliczam Kebab obok mleczarni. Gorzej jest na Wierzbowej ostatnio się popsuła, nie ma nic swiezych warzyw i jak masz pecha to dostaniesz zimnego starego, ktorego ktos zamowil i nie odebral oraz z wyciekajacym tluszczem...Kolo policji bylem raz i zaluje.Mieso w...
Źródło: lubartow24.pl/forum/viewtopic.php?t=227


Temat: Pasożyty - bliżej niż myślicie
a tam w warzywach owocach i miesie sa pasożyty. moim zdaniem glodowka ich nie wykurzy tak bardzo. Lewatywa to dobry sposob o ktorym czytalem juz dawno. Wiadomo ze każdy sposób przynosi ... wieprzowina. Tak samo jak KEBAB - no kurde lubie kebab doner i ja wiadomo powinna byc tam tylko baranina czasem wołowiny troche ale nigdy do kebaba nie mozna dodawać wieprzowiny to ostatnio widzalem kebab wieprzowy. Ja wiem ze to sposob pieczenia miesa ale wieprzowiny nie powinno sie tak piec; ale Polacy wymyślają swoje - wiadomo.
Źródło: davidicke.pl/forum/viewtopic.php?t=1844


Temat: Gdzie dobrze zjeść na trasie :)
do donner kebap [ Dodano: Pią 12 Paź, 2007 00:18 ] jeszcze jedna uwaga prosiłbym o podanie przybliżonych cen w tych barach do oppałkowej chaty zajrze chyba w niedziele bo jestem...
Źródło: bus-forum.pl/viewtopic.php?t=3667


Temat: Wegetarianizm
przynajmniej raz w ciągu dnia (chyba, że poszcze, ale wtedy są ryby), bo chodzę wściekły. Dosłownie. Nie przejmuje się gatunkiem zwierzaczaka, kebab z baraniną jest świetny ;) Poza tym mam zaufanego egipcjanina u którego się stołuje kiedy mam kasę (ale to raczej rzadko). On twierdzi, że to co podaje to mięso. Jestem zmuszony mu wierzyć :P Człwoiek jest wszystkożerny. W diecie powinno być wszystko. Pozbawianie się mięsa lub warzyw jest niczym nie uzasadnione. No chyba że przyzwyczajeniem
Źródło: fantazjon.pl/viewtopic.php?t=1991


Temat: ŻARŁO - gotowe, w 5 minut i inne fixy
" />ps. ale oszalałem ostatnio na jednej z opcji. nie moge tego kurcze teraz w sieci znaleźć. Niemcy ze wschodnich landów robią sobie kebaby w domu, są takie małe ruszty do kupienia i jest jakaś specjalna baranina, którą można odmrozić, nagrzać, zdjąć mięso do buły albo do nalesnika, zafoliować w jakąś folię specjalną, dać wystygnąć i z powrotem do zamrażarki. mięso jest...
Źródło: slizg.eu/forum/viewtopic.php?t=14963


Temat: MIĘSO
" />[22.05] 13:39 Danka str.276 Seekh kebab 500 g baraniny 2 średnie cebule 2 łyżeczki tarej bułki 1 łyżeczka garam masala 50 g świeżej kolendry 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka drobno posiekanej zielonej papryki 1 łyżka soku z cytryny nać pietruszki dla 6 osób przygotowanie 20 min gotowanie 15 min. Dwukrotnie przepuścić przez maszynkę mięso z cebulą,bułką tartą,solą,garam masala,zieloną papryką i kolendrą. Dodać sok z cytryny,uformować kulki średnicy 5 cm.Okleić mięsną masą bagneciki do szaszłków w formie cienkich kiełbasek,piec w opiekaczu lub na barbecue do momentu,kiedy mięso będzie swobodnie odchodziło od bagnecików. Podawać...
Źródło: pubuemika.com/fora/viewtopic.php?t=7


Temat: KEBAB W STASZOWIE!
najpierw zacznijmy od tego co to jest kebab? Kebab (kebap) – potrawa kuchni orientalnej. Określenie obejmuje ponad dwadzieścia odmian tej potrawy (m.in. śskender kebap, adana kebabś czy ÄąźiÄąź kebap [szisz kebap]) i nie jest jednoznaczne. W Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj dĂśner kebap (po turecku ‘obracające się pieczone mięso’), czyli danie kuchni tureckiej w postaci baraniny (może być to również mięso cielęce ... turecka pizza (TĂźrkische Pizza) lub yufka, przy czym ostatnie określenie dotyczy niekiedy jedynie kebabu z mięsa drobiowego. Powszechne jest jedzenie kebabu razem z ayranem. W krajach arabskich, Armenii, Izraelu i Iranie słowo kebab oznacza najczęściej nie dĂśner kebap, lecz ÄąźiÄąź kebap (po turecku ‘pieczone mięso na szpikulcu’), czyli szaszłyk z pieczonego, często mielonego mięsa. Takie nazewnictwo stosuje się więc czasem także w Polsce, w barach szybkoobsługowych i restauracjach prowadzonych przez Arabów, Turków lub Persów. Najlepsze restauracje serwują to danie przyprawione sproszkowaną akebią pięciolistkową jako ěgzoo kebap.
Źródło: forum.staszow.com/viewtopic.php?t=10868


Temat: Kebaby
Witam, ja odnosnie kebab house'a :| Kebab przynajmniej z definicji, powinien byc robiony z baranina, lub miesem z indyka. Niestety od jakiegos juz czasu, w sieci kebab house, zamiast miesa z indyka jest z kurczaka Ktoregos dnia jak zamawialem kebab (a jem tam czesto) zapytalem sie dziewczyny, co to za mieso jest? Odpowiedziala mi "to samo tylko dodajemy inne przyprawy) Usmiechnalem sie do niej i powiedzialem, ze przeciez to nie jest to samo mieso. Widac i czuc - przeciez jem tam czesto :) Chwile sie nie odzywala, po czym powiedziala mi o co chodzi - Szefostwo daje mieso z kurczaka i kaza mowic ludziom ze to jest mieso z indyka tylko inaczej przyprawione. Smiac mi sie chce - zamiast kawalkow miesa, mamy niedopieczonego kurczaka krojonego maszynka w wiory :) Wiadomo chodzi o kase, niby mieli zmienic mieso na indyka, ale jak narazie cisza. Najlepsze jest to ze caly ten kebab, o ktorym mowa, poszedl w gore o 50gr Jesli jednak ktos chce kebaba z miesem z indyka, to kolo kina w kebab house, po godzinie 20-stej jest takie mieso dokladane :) Tego juz w ogole nie moge zrozumiec no ale coz. Reasumujac, nie podoba mi sie takie sciemnianie, siec tych kebabow zawsze miala u mnie i u znajomych dobra reputacje, ale ostatnio przegieli. pozdrawiam
Źródło: obywatelski.slupsk.pl/forum/viewtopic.php?t=2328


Temat: Kebaby
Cielecina , Indyk, Baranina - ale nie kurczak ! ;) Co to za kebab z miesem z kurczaka, tragedia. Jesli juz mialbym polecic - dzisiaj na prawde bylem pozytywnie zaskoczony kebabem z 'TUTTO' na rogu Szczecinskiej i Braci Gierymskich. Zamowilem telefonicznie i jedynie czas oczekiwania mnie 'dobil' :) - 1,5h Ale reszta to same pozytywy, przede wszystkim kebab byl cieplutki, surowki smaczne, a miesko rewelacja :) A bylo tego miesa tyle, ze nie moglem uwierzyc. Ledwo zjadlem malego, chociaz czekalem na niego 1,5h. Polecam kebaba w 'TUTTO' - chyba najlepszy kebab, odkad 'kebab house' zaczal serwowac niedopieczone mieso z kurczaka. pozdrawiam
Źródło: obywatelski.slupsk.pl/forum/viewtopic.php?t=2328


Temat: nowy kebab w pawilonie
Jeśli lubicie "egzotyczne" kebaby to możecie tu wpadać. Dlaczego piszę "egzotyczne" bo w Płońsku panuje moda na kebaba z baraniny lub z kurczaka a w Sochocinie... jest nieco inaczej bo w tym lokalu zjemy kebaba z mięsem z karkówki. Warto dodać, że lokal otwarty jest stosunkowo niedawno przez co mogą być pewne problemy z doborem składników ale i tak nie jest źle....
Źródło: plonsk.idl.pl/viewtopic.php?t=1141


Temat: Nowy kebab
Kebab u turasa Hakama (który jest w zasadzie rodowitym syryjczykiem) moim zdaniem jest najlepszy, bo ma pseudo baranine, wyrazisty ostry sos i jest prawdziwym ''brudnym turkiem'' , ktory tymi samymi brudnymi rekoma przyjmuje pieniądze, wita sie z kazdym i bierze bułke do łapy, a tylko od takich można zjesc prawdziwy arabski kebab . Moim zdaniem kebab jedyny taki w miescie sie nie umywa, jest mdły, mieso czesto niedopieczone i mam po nim niestrawnosc, nie ma ostrego sosu, a te co są chyba słodzą cukrem.
Źródło: plonsk.idl.pl/viewtopic.php?t=659


Temat: Kulinarne dyskusje o kebabie i innych wynalazkach
jednak nic nie obije kebaba z dworca glownego w Szczecinie (tuz za oczekalnia). rowadzi go Turek, ktory ciagle ubija o niemiecku jakies geszefty z innymi swoimi krajanami. miesa jest oporowo, mozna zamowic dodatkowo fete lub zielone apryczki no i rozmiar zacny. takze ma baranine z cielecina. a wszystko za 12 zl. Nooo, to trzeba jechac. Nazywa się jakoś ten lokal albo chociaż...
Źródło: koszal.in/forum/viewtopic.php?t=8063


Temat: Kulinarne dyskusje o kebabie i innych wynalazkach
w Niemczech bardzo czesto w kebabie jest sama baranina, Na dodatki w tym dworcowym (!) barze nie narzekałem a z "mięs"* był i "kurczak". Ale ja wziąłem "cielęcinę"*  - było ok. Niemniej jednak w Turcji (północ) kebap jest z mięsem (przynajmniej wyglądało to na łaty mięsa) co najwyżej napompowanym jak karkówka z Tesco za 9.99. Ale mięsem, a nie MOM. Tylko, że ... co jest flakiem nadziewanym odrobami, lastrowanym i grillowanym. Zapach nieziemski. Wygląda jak grillowana odbytnica (np mięsień i to gdzieś jadany). Ale co tam. Nikt nie widzi. * oczywiście wtajemniczeni wiedzą, co to za "mięso" i jak wyglad a a rzyglądanie się spienionej azotem masie udającej baranka aschalnego jest w złym tonie
Źródło: koszal.in/forum/viewtopic.php?t=8063


Temat: Fast Foody
" />Big kanapka Mustafa - mięso mieszane (kurczak i baranina, pół na pół) + sos mieszany (podwójnie ostry i łagodny, pół na pół) = NAJLEPSZY KEBAB NAŚWIECIE! Kosztuje 18zł a mało...
Źródło: kibice.net.pl/forum/viewtopic.php?t=11632


Temat: Jak otworzyć KEBAB (KEBAP) - czy się opłaca
najlepsza podobno jest baranina i jagnięcina... hmmm ale są też różne mieszanki np jagniecina-wołowina baranina-wołowina lub nawet mielone mieso wieprzowo-wołowe są też kebaby drobiowe... ............ Nic z tych rzecz w kebaby ... jak te 6,5 za kebaba.
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=6755


Temat: Jak otworzyć KEBAB (KEBAP) - czy się opłaca
związku z czym nie prezentuje takiego poziomu jak te z wymienionych wcześniej lokali. Tam, gdzie kebaba sprzedają za 10 zł ostatnimi czasy się trochę pogorszyło. Ale sądzę, że to właśnie ze względu na ruch (mięso, szczególnie baranina, nie jest w stanie wypiec się na czas i przez to jest strasznie mdłe). Z bólem muszę przyznać, że niestety te 2 lokale mają bardzo...
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=6755


Temat: Jak otworzyć KEBAB (KEBAP) - czy się opłaca
Witam Mój wujek zajmuje się rozwożenie mięsa do kebabów i pytałem się czy te sprzedawane to są naprawdę z barana. Otóż nie, te co są podawane za baraninę to mieszanka wieprzowiny cielęciny i drobiu. Prawdziwego kebaba z baranem można zjeść z małym kramiku rodzinnym w Turcji gdzie barana zabija się ręcznie. Tyle ode mnie Pozdrawiam
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=6755


Temat: Jak otworzyć KEBAB (KEBAP) - czy się opłaca
nie sądzę żeby kebaba z baraniny sprzedawali po 10 zł, ciężko u nas dostać prawdziwego kebaba z baraniny u nas na kebabie króluje drób lub wieprzowina. A co do Twojego pytania myślę,że śmiało możesz zaczynać ale dołóż do tego kebaba jakieś zapiekanki, sałatki, hamburgery itp. Cokolwiek to jest, smakuje o wiele gorzej od kurczaka. Ciekaw jestem czy kiedy robi się samemu mięso, to te "plastry" wystarczy nabić na szpic i one się nie rozpadną podczas pieczenia i krojenia? Zdecydowanie wolałbym mięso przygotowywać sam niż kupować mrożone, bo tak jak już ktoś tu pisał, można wtedy klientowi dać więcej mięsa niż kupować mrożone i patrzeć jak spory procent tego "mięsa" się rozpływa :) adusia dziękuję za poradę :) Jeśli ktoś jeszcze miałby ochotę wypowiedzieć się...
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=6755


Temat: KEBAB KOŁO LIDLA
Mnie również kebab tam smakuje. Przypominam że to BARANINA czyli śmierdzące mięso i tego się nie zmieni, część z Was jest przyzwyczajona do kebabu drobiowego i wołowego, który serwują w 90% lokali w Polsce i to stąd to wrażenie, że mięso jest nieświeże. Nie pracuję w tym kebabie, tylko w firmie produkującej mięso do kebabów i znam cały ten proces. Gwarantuję że to mięso pachnie prawidłowo
Źródło: koscian.net/forum/viewtopic.php?t=4102


Temat: To, co dla jednego człowieka jest pokarmem, dla innego jest
wie i praktykuje jedzenie zgodnie z grupą krwi. Królika kupowałam też w sklepie z żywnością ekologiczną - na zamówienie, ale był sporo droższy. Niedawno widziałam natomiast nawet kebab z baraniną. Mięso, które kupuję jest bardzo smaczne i miękkie po upieczeniu (również bez dużej ilości przypraw zupełnie zmieniających smak). Nie można tego powiedzieć o mięsie z indyka, którego smak ostatnio bardzo się popsuł. ... osób mięsożernych, czyli właścicieli gr krwi i częściowo B. Pozdrawiam Wszystkich TeSa
Źródło: zdrowo.info.pl/forum/viewtopic.php?t=164


Temat: Gdzie dobry gyros/kebab?
Buka, ale mi tam smakowal kebab w mleczarni ja mowie tylko, ze o baranine w kebabach trudno, bo to chyba drozsze mieso (inaczej sadze, ze nie zastepowane byloby kurczakiem). Chcesz, to zaloz swoj punkt z kebabami i rownaj w gore
Źródło: lubartow24.pl/forum/viewtopic.php?t=227


Temat: BAR PEREŁKA
" />hehe spoko tylko ze kebab to własnie bułka z miesem i surówka jakby ktos nie wiedział .miesem w prawdziwym kebabie jest baranina w tl nigdzie niestey nie ma takich ......
Źródło: tomaszow.net.pl/forum/viewtopic.php?t=29417


Temat: Jak otworzyć KEBAB (KEBAP) - czy się opłaca
a ja sie nie stoluje tam gdzie nie ma baraniny. kebab z kurczaka jest okropny. nijak sie ma do miesa z barana.
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=6755


Temat: Kuchnia, gotowanie. Przepisy, pytania, porady.
Jako, że dyskusja o tatarze w innym temacie się tak pięknie rozwija, to dziś zaproponuję Wam CIG KÖFTE czyli coś jakby TURECKI TATAR Z BARANINY. Kto ma rad kebaby oraz tatara ... (turecka nazwa to "ISOT") - 1/4 łyżeczki ziela angielskiego - 1/2 łyżeczki kminku - sałata - jeszcze trochę natki pietruszki Przygotowanie: Mięso baranie zmiel 3 razy. Umyj i odsącz ryż. Zetrzyj ... mięso i ryż na stolnicę i ugnieć na papkę. Zwilżaj dłonie od czasu do czasu podczas ugniatania. Dodaj mięso z ryżem do zawartości tamtej miski z przyprawami i dokładnie wymieszaj. Ważne!...
Źródło: 78.46.87.150/~polonia/forum/viewtopic.php?t=10441


Temat: Wegetarianka z grupą "0"
takiego z hodowli To tak jakbyś w ogóle nie jadła mięsa! Może w twojej okolicy są tzw. targi lub rynki, gdzie można kupić mięso z indywidualnego uboju, albo jest jakiś sklep firmowy. Ja ostatnio systematycznie kupuję cielęcinę, baraninę, wołowinę z młodych zwierząt, a dla gr. krwi B -zdrowotne króliki. Jak raz trafił mi się źle karmiony(za tłusty) i zwróciłam na to uwagę, to dowiedziałam się, że wzięli go od kogoś kto dokarmiał go chrupkami! ale teraz już mają swoje i karmią je jak trzeba. Myślę, że mięso cielęce kupowane (co mi się zdarzało) ... surówką). Poza tym to nawet są już kebaby z baraniną. No i koniecznie jadaj wskazane ryby. Jedz też w dzień dużo zdrowotnych warzyw i owoców. Pij sok z ananasa, z wiśni....
Źródło: zdrowo.info.pl/forum/viewtopic.php?t=429


Powered by wordpress | Theme: simpletex | © rest